1. Is het bij mij wel erg genoeg?

Of het nu om verouderingsverschijnselen gaat of om een wens tot esthetische verbetering, een kleine verandering kan soms een groot verschil betekenen. Zeker voor esthetische chirurgie geldt: ‘less is more’. We streven subtiele verbeteringen na met behoud van uw persoonlijke kenmerken. Het is dus zeker niet zo dat iets waar u zich aan stoort ernstig moet zijn voordat u voor een esthetische correctie in aanmerking komt.

2. Hoe lang ben ik uit de running?

Hoe lang u na een esthetische ingreep uit de running bent is moeilijk in zijn algemeenheid te zeggen. Naast de uitgebreidheid van de ingreep hangt dit ook erg af van uzelf. Na een kleine ingreep kun je eigenlijk de volgende dag of na enkele dagen wel weer aan het werk. Uiteraard kunnen andere mensen dan nog wel zien dat er een operatie heeft plaatsgevonden. Na een grotere ingreep is het verstandig om de eerste week vrij te nemen. Uiteraard bespreken we dit tijdens het eerste consult met u.

3. Ik zie er daarna toch wel natuurlijk uit?

De meeste mensen willen tegenwoordig graag dat een esthetische ingreep onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd, dat ze daarna zo kort mogelijk uit de roulatie zijn en vooral dat een esthetische ingreep een natuurlijk resultaat oplevert. Dit laatste is ook precies wat dr. Jansma na streeft. Subtiele verbeteringen met een natuurlijk resultaat.

4. Ik blijf toch wel mezelf?

Naast het bereiken van een natuurlijk resultaat is het bij esthetische ingrepen ook belangrijk dat we ervoor zorgen dat uw persoonlijke karakteristieke behouden blijven. Het is daarom zeer nuttig dat u bij het eerste gesprek over een esthetische ingreep duidelijke foto’s meeneemt van toen u 25-30 jaar oud was. Zeker wanneer ingrepen gericht zijn op verjonging is het goed om te weten hoe u eruit zag toen u jong was.

5. Kan het gecombineerd met andere ingrepen?

Het is eigenlijk in vrijwel alle gevallen mogelijk om verschillende esthetische ingrepen met elkaar te combineren. Dat is niet alleen praktisch voor u, het kan ook het resultaat ten goede komen. Esthetische ingrepen kunnen ook vaak gecombineerd worden met operatieve kaakcorrecties en daarvan het resultaat verbeteren.

Wanneer het combineren van ingrepen het resultaat onvoorspelbaar maakt of wanneer ingrepen zich niet goed laten combineren zullen we dit uiteraard in alle eerlijkheid met u bespreken.

6. Kan het onder plaatselijke verdoving?

De meeste esthetische ingrepen zijn zeer goed onder plaatselijke verdoving uit te voeren. Wanneer ingrepen uitgebreid zijn, langdurig of moeilijk goed te verdoven zullen we ze liever onder narcose uitvoeren. Dit geldt met name voor facelifts, halslifts en endoscopische voorhoofdslifts en voor situaties waarin we diverse ingrepen combineren.

Mocht u erg angstig zijn, dan kan het helpen wanneer wij u voorafgaand aan de ingreep onder plaatselijke verdoving een kalmerend medicijn geven.

Tijdens het eerste bezoek komen dit soort zaken uiteraard uitgebreid aan de orde.

7. Wat is de nazorg?

U kunt er op rekenen dat dr. Jansma alles in het werk stelt om uw operatie zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Dit komt het resultaat van uw ingreep uiteraard ten goede. Zelf kunt u ook een bijdrage leveren aan het resultaat van uw ingreep. Uiteraard begint dat door niet te roken en door de instructies die u krijgt zorgvuldig op te volgen. Voor wat betreft de nazorg is het in zijn algemeenheid belangrijk om bij kans op zwelling goed te koelen, voorzichtig te zijn, de wondjes de eerste dagen droog te houden, niet met genezende littekens in de zon te gaan en genezende littekens vet te houden met bijvoorbeeld littekencrème.

8. Wordt esthetische chirurgie vergoed?

In het algemeen geldt dat esthetische ingrepen niet door de zorgverzekeraar worden vergoed. In sommige gevallen kan men mogelijk toch voor vergoeding in aanmerking komen, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een aangeboren aandoening. Voordat de ingreep wordt uitgevoerd moet dan eerst een machtiging bij de verzekeraar worden aangevraagd.

9. Wat zijn de kosten?

Naar aanleiding van uw eerste bezoek maken wij op basis van onze tarieven een begroting voor u zodat u precies op de hoogte bent van de te verwachten kosten van uw ingreep.