OVER DR JANSMA

Het aangezicht en de aangezichtschirurgie zijn mijn passie! Vroeger heb ik getwijfeld of ik geneeskunde, tandheelkunde of toch grafische vormgeving wilde studeren. In de Mond-Kaak-Aangezichts-chirurgie (MKA-chirurgie) komt dat alles samen. Een prachtig vakgebied waarin ik mijn handvaardigheid en creativiteit kan laten samenvallen met medische kennis en wetenschappelijke interesse.

Het is geweldig om vol overgave en gepassioneerd mensen te helpen om een mooiere en misschien wel de mooiste versie van zichzelf te worden. Daarbij gaat het niet alleen om de operaties, maar juist ook om de weg daar naar toe. Met interesse in de mens achter de patiƫnt, zijn of haar specifieke wensen en zeer laagdrempelig leg ik die weg graag samen met u af. Natuurlijk is niet alleen de esthetiek belangrijk, maar zeker ook de functie. En dan maakt het niet uit of het nu gaat om een kaakcorrectie of een ooglidcorrectie. Ik werk altijd volgens de laatste inzichten en met de modernste technieken, en ik ben innovatief, nieuwsgierig en perfectionistisch.

Dankzij mijn vooropleidingen als arts en tandarts en mijn specialisatie in de MKA-chirurgie beweeg ik mij vaak op het grensvlak van tandheelkunde en geneeskunde en ook op dat van wetenschap en kunst. Ik heb mij vooral toegelegd op operatieve kaakcorrecties, esthetische aangezichtschirurgie en de behandeling van aangeboren afwijkingen. En daarin heb ik al vele jaren ervaring. Sinds 1991 werk ik als staflid op de afdeling MKA-chirurgie van het UMCG en sinds 2007 ook in het Martiniziekenhuis. Daar hebben we inmiddels ook de STZ erkenning als Expertisecentrum Orthofaciale Chirurgie (het enige in Nederland). Daarnaast voer ik behandelingen met injectables (Botox en hyaluronzuurfillers) uit binnen Gezichtsverjonging Groningen.

Naast patiƫntenzorg begeleid ik ook wetenschappelijk onderzoek binnen mijn aandachtsgebieden. Zo doen we bijvoorbeeld onderzoek naar de toepassing van verschillende 3D technieken bij de planning en uitvoering van kaakcorrecties en naar ooglidcorrecties en lipofilling. Die verdieping helpt mij om mijn vak boeiend te houden en mee voorop te kunnen blijven lopen.