WAAROM

Gezond zijn, goed in je vel zitten, er goed uitzien en je zelfverzekerd voelen; daar wordt toch iedereen gelukkig van?
Een frisse uitstraling, een mooi harmonieus gezicht en een prachtige lach dragen hieraan bij. Het kan daarbij ook gaan om het zo goed mogelijk behandelen van een aangeboren afwijking in het aangezicht. Want ook mensen met bijvoorbeeld schisis willen er graag zo goed mogelijk uitzien en zo goed mogelijk kunnen functioneren.
Dit avontuur wil ik graag met mensen aangaan. In de rol van mond-kaak-aangezichtschirurg (MKA-chirurg), maar ook die van architect en designer. En uiteraard als onderdeel van een multidisciplinair schisisteam.

HOE

Of het nu gaat om esthetische chirurgie, een operatieve kaakcorrectie, een functionele ingreep of een combinatie daarvan, u bent altijd het middelpunt. Uw wensen en de uitdagingen brengen we samen helder in kaart. Dat doen we in gesprekken, maar ook met verschillende beeldvormende technieken zoals röntgenopnames, lichtfoto’s en 3D.
Op basis van deze informatie stellen wij een behandelvoorstel op. Dit is vaak een combinatie van expertises waarbij de orthodontist, de esthetisch tandarts en de technische geneeskundige allemaal hun eigen rol spelen. En uiteraard stemmen we die af op de plannen van andere zorgverleners uit het schisisteam.
Wanneer het gaat om een operatieve kaakcorrectie onderscheidt onze aanpak zich omdat wij met het einddoel voor ogen beginnen. Letterlijk. Nog voordat we aan de eerste behandeling beginnen maken we indien mogelijk een 3D simulatie van uw eindresultaat. U begrijpt daarom precies waarvoor u kiest, hoe het behandelplan eruitzien en welke consequenties dit voor u heeft.

WAT

De uitvoering van de behandeling is natuurlijk niet een doel op zich maar een middel om het einddoel samen te bereiken. De behandelingen die ik uitvoer bevinden zich op het grensvlak van wetenschap en kunst en van tandheelkunde en geneeskunde. Mijn 25 jaren ervaring als MKA-chirurg, mijn achtergrond als zowel arts als tandarts en mijn creativiteit en communicatieve vaardigheden stellen mij in staat om u goed te kunnen adviseren en behandelen. Daarnaast werk ik niet alleen. Samen met een team van kundige collega’s en ondersteuners helpen wij vanuit het schisisteam Noord iedereen op de allerbest mogelijke manier.