WAAROM

Het uiterlijk van ons aangezicht wordt in belangrijke mate bepaald door de stand van de kaken en het gebit. Ze vormen als het ware de tentstokken waarover de huid en andere zachte weefsels als een tentdoek zijn uitgespannen. Een mooi harmonieus gezicht en een prachtige lach dragen voor veel mensen bij aan hun zelfvertrouwen en aan hoe ze letterlijk en figuurlijk in hun vel zitten. Natuurlijk draait het niet alleen om esthetiek. Ook de functies van gebit, kaken en de rest van het gezicht moeten daarbij optimaal zijn.

HOE

Veel mensen storen zich vooral aan hun gebit en hebben niet door dat de afwijkende stand van hun kaken de eigenlijke oorzaak van hun probleem is. Daarom is het van belang dat we uw problemen en wensen samen met u helder in kaart brengen. Dat doen we in gesprekken, maar ook met verschillende beeldvormende technieken zoals röntgenopnames, lichtfoto’s en 3D. We noemen dit ook wel facial design.

Op basis van deze informatie stellen wij een behandelvoorstel op. Dit is een combinatie van expertises waarbij naast de MKA-chirurg ook de orthodontist, de technisch geneeskundige en soms de esthetisch tandarts, de diëtist, de fysiotherapeut, de logopedist of psycholoog allemaal hun eigen rol spelen. Echt teamwork dus!

Onze aanpak onderscheidt zich omdat wij met het einddoel voor ogen beginnen. Letterlijk. Nog voordat we aan de eerste behandeling beginnen maken we met facial design een 3D simulatie van uw eindresultaat. U begrijpt daarom precies waarvoor u kiest, hoe het behandelplan eruit zien en welke consequenties dat voor u heeft.

WAT

De uitvoering van de behandeling is natuurlijk niet een doel op zich maar een middel om het einddoel samen te bereiken. De chirurgische kaakcorrecties die ik uitvoer bevinden zich op het grensvlak van wetenschap en kunst en van geneeskunde en tandheelkunde. Mijn ervaring in de esthetische aangezichtschirurgie stelt mij daarnaast in staat om eventueel aanvullende esthetische correcties bij u uit te voeren en het eindresultaat van uw behandeling verder te verfraaien. Daarnaast werk ik niet alleen. Samen met een team van kundige collega’s en ondersteuners helpen wij iedereen op de allerbest mogelijke manier.