Surgery first

Surgery first is een nieuwe ontwikkeling op het gebied van de operatieve kaakcorrecties. Bij de meeste chirurgische kaakcorrecties is het nog steeds nodig om eerst met orthodontie het gebit zo voor te behandelen dat het goed op elkaar kan passen. Pas daarna volgt de kaakcorrectie. Als het gebit niet goed genoeg op elkaar past kan de operatie niet nauwkeurig genoeg worden gepland (zie: uw behandeling stap voor stap).

In die gevallen waarin het gebit ook zonder orthodontische voorbehandeling al behoorlijk goed op elkaar kan passen is het mogelijk om de chirurgische kaakcorrectie eerst uit te voeren en daarna pas de orthodontie te doen. Dit heeft meerdere voordelen. De totale behandeling duurt vaak een half jaar tot een jaar korter. De gelaatsverandering is direct zichtbaar en niet pas na een orthodontische voorbehandeling van één tot anderhalf jaar. De ingreep is dan ook makkelijker te plannen wanneer het u uitkomt.

Uiteraard gaat het bij operatieve kaakcorrecties in alle gevallen om een zo perfect mogelijk eindresultaat. Daar moeten we geen concessies aan willen doen. Surgery first is daarom alleen mogelijk voor die mensen waarvan de orthodontist en chirurg samen bepalen dat een betrouwbare planning en operatie mogelijk zijn zonder voorafgaande orthodontie. Het is natuurlijk een behandeloptie die altijd moet worden afgewogen als u voor een eerste bezoek komt.

Bij een surgery first behandeling wordt de vaste orthodontische beugel vlak voor de operatie door de orthodontist geplaatst.