Esthetische aanvullingen

Een gecombineerde orthodontisch-chirurgische behandeling is gericht op uw wensen en op esthetische en functionele verbetering van uw gebit en uw aangezicht. Afhankelijk van uw specifieke wensen kunnen eventueel aanvullende esthetische correcties worden uitgevoerd. In veel gevallen kunnen die gecombineerd worden met de operatieve kaakcorrectie. U moet hierbij vooral denken aan een aanvullende correctie van de jukbeenderen, het vullen van (delen van) het aangezicht en de lippen met eigen vet (lipofilling), een neuscorrectie. Bij mensen die ouder zijn kan bijvoorbeeld een ooglidcorrectie of een liplift worden gecombineerd met de kaakcorrectie. Het combineren van ingrepen heeft uiteraard veel voordelen voor u. Zo valt bijvoorbeeld het herstel van beide ingrepen samen. Wanneer het onverstandig is om correcties te combineren zal dat uiteraard ook niet worden voorgesteld. Een optimaal eindresultaat staat altijd voorop.

 

Esthetische aanvullingen

Orthognatische chirurgie beoogt om naast het herstellen van uw beet ook de harmonie en esthetiek van het gelaat te verbeteren. Er is dus een belangrijke esthetische component aanwezig. Om het eindresultaat van uw behandeling verder te verbeteren kan het soms wenselijk zijn om een aanvullende esthetische correctie uit te laten voeren. Sommige esthetische ingrepen in het aangezicht zijn goed te combineren met de chirurgische kaakcorrectie. Dit heeft uiteraard veel voordelen voor de patiƫnt. Zo valt bijvoorbeeld het herstel van beide ingrepen samen. Wanneer het onverstandig is om correcties te combineren zal dat uiteraard ook niet worden voorgesteld. Een optimaal eindresultaat staat altijd voorop.

Specifieke esthetische ingrepen die goed te combineren zijn met een chirurgische kaakcorrectie zijn bijvoorbeeld sommige neuscorrecties, lipofilling, liposuctie, ooglidcorrecties, liplift, flapoorcorrectie en het plaatsen van alloplastische kaakhoekimplantaten. In het gedeelte van deze website over esthetische chirurgie leest u meer over dergelijke ingrepen.

Tijdens de bezoeken aan dokter Jansma bespreekt hij graag uw specifieke wensen en mogelijke esthetische aanvullingen met u.